Nieuws

Hoe bereid je je optimaal voor op een fiets4daagse?

2016-08-08

Hoe bereid je je optimaal voor op een fietsvierdaagse
J
e houdt van fietsen , uitdaging en de kick van je grenzen overtreffen. Als je je in deze omschrijving herkent, dan is de fietsvierdaagse wat voor jou! Deze sportieve uitdaging geeft je volop kansen om je conditie te testen, en onderweg te genieten van de prachtigste landschappen van Nederland. Maar natuurlijk is het niet verstandig om onbezonnen aan dit avontuur te beginnen: een goede voorbereiding is essentieel. Geen idee waar te beginnen? In dit artikel zetten we een aantal goede tips voor je op een rijtje!

Is de fiets er ook klaar voor?
Allereerst moet je er zorg voor dragen dat je op een sterke fiets rijdt, waarop je zonder problemen de eindstreep haalt. Geef je fiets voor je gaat een goede onderhoudsbeurt, en neem een goede bandenplakset mee. Er is niets vervelender dan je fietsplezier moeten onderbreken door een mankement, dat je met wat goede voorbereiding had kunnen voorkomen of repareren. Fietsen komen en in diverse modellen en zo ook in prijzen. Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Kijk dan eens bij deze betaalbare transportfietsen van Fietsenopfietsen.nl.

Een goede voorbereiding
Verder is heel belangrijk dat je voor je op de fiets stapt zeker weet dat je deze sportieve uitdaging ook tot een goed einde brengt. Train daarom van tevoren goed, en zorg dat je conditioneel gezien niet voor verrassingen komt te staan. Op deze manier zal je optimaal kunnen genieten en zonder blessures de eindstreep halen.

Zorg voor goede slaapplekken
Plan ruim voor je vertrek waar je de nachten van de vierdaags zult overnachten. Zorg voor comfortabele slaapplaatsen waar je op kunt laden, op de momenten dat je niet op de fiets zit. Op deze manier ben je uitgerust en heb je voldoende energie om de volgende dag te volbrengen. Zorg dus niet dat je voor de verrassing komt te staan van een volgeboekt hotel.

Fietsen met het gezin
Als je besluit met het hele gezin deel te nemen aan de fietsvierdaagse die ook voor kinderen geschikt is (je fietst dan een afstand van 30 kilometer per dag) is het belangrijk te zorgen voor voldoende afwisseling onderweg. Kinderen gaan zich snel vervelen, en als je bijvoorbeeld een leuke speurtocht of een spannend verhaal bedenkt, zullen ze lachend de uitdaging volbrengen. Op zoek naar goedkope fietsen? Bij Fietsenopfietsen.nl tref je voor kinderen en volwassen een uitgebreid aanbod aan verschillende fietsen. Wij wensen je veel fietsplezier!

< Terug naar overzicht

Nieuwsbrief


Brochure 2016
Download Brochure digitaal
Logo NTFU
Fiets4daagse Rheden heeft de hoogtste mogelijke NTFU beoordeeling: 2 sterren.

Sponsors

Rhedense Fiets4daagse
Rhedense Fietsvierdaagse "natuurlijk de mooiste!"

E: info@fiets4daagserheden.nl   T: 0651 – 163 419