Nieuws

De Rhedense Fiets4daagse 2012: 15 t/m 18 augustus!

2012-04-13

DIEREN – Met de lente voor de deur zijn weer toe aan frisse lucht en gaan we er weer graag op uit. Heeft u al frisse plannen gemaakt voor deze zomer?

Fiets van 15 t/m 18 augustus 2012 mee met de 16de editie van de Rhedense Fiets4daagse. Natuurlijk zijn er net als voorgaande jaren elke dag nieuwe uitgepijlde routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de Veluwe.

Dit jaar nemen we voor het eerst de zaterdag als vierde fietsdag. Speciaal voor gezinnen, toertochtliefhebbers en jongeren zijn er twee extra afstanden op de laatste dag: een kindertocht van 15 km voor de gezinnen en een prestatietocht van circa 100 km voor de toertochtrijders.

Vanuit Dieren heeft u de keuze tussen 15, 30, 50, 80 en 100 kilometertochten. De keuze is vrij: u hoeft dus vooraf niet aan te geven welke afstand u gaat fietsen. Zelfs onderweg kunt u nog beslissen toch voor een kortere of langere route te kiezen. De fietsdag is geheel aan u!

Haasten en stressen is overbodig. U kunt starten tussen 09.00 en 11.00 uur. Het start- en finishbureau, Grand Café Theothorne te Dieren blijft voor uw laatste stempel zelfs toegankelijk tot 17.30 uur. Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. Onze stempelposten zijn dan ook gesitueerd bij horecabedrijven, waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie, een drankje en een kleine hap. De routesplitsingen worden duidelijk aangegeven. De tochten zijn duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangt u, als deelnemer, een routebeschrijving.

Het unieke aan de Rhedense Fiets4daagse is dat u vanuit Dieren, gemeente Rheden, iedere fietsdag kunt genieten van een ander landschap. In vier dagen tijd fietst u door de IJsselvallei, het Liemers- en Montferland, over de Veluwe en door de Achterhoek.

Hooilandentocht (Woensdag 15/08)
De tocht voert door een mooi afwisselend landschap. Langs de Beekbergse Beek, de Empense en Tondense Heide en de Havezathe Voorstonden. Door het landgoed Leusveld en ook langs de laatste nog in tact zijnde papiermolen in Nederland.

Liemers- en Montferlandtocht (Donderdag 16/08)
Een recreatieve tocht door historische dorpjes en stadjes vol afwisseling. Niet alleen door een bezoek aan Domein Hof te Dieren maar ook door de route langs de IJssel waant de fietser zo dichtbij toch in verre streken.

Veluwetocht (Vrijdag 17/08)
Een dag met zowel recreatieve als sportieve uitdaging. De fietser zal absoluut genieten van de natuur in het Nationale Park Veluwezoom. Een extra afstap moment op de Mooiste Top van Nederland is zeker een aanrader.

Achterhoektocht (Zaterdag 18/8)
Een tocht waar de deelnemer met oog voor historie veel plezier aan gaan beleven. De Achterhoek biedt stukjes geschiedenis om letterlijk even bij stil te staan.

Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop.
Elke dag zal er een leuk evenement georganiseerd worden in Dieren. Op zaterdag heeft u de mogelijkheid om elektronische voertuigen (fiets, scooter, segway, enz.) uit te proberen. Een duurzame manier van voortbewegen. Daarnaast vindt op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus het Zomerfeest aan de IJssel in Dieren plaats. Een tweedaags festival met optredens van diverse artiesten.

Samenwerking
De Rhedense Fiets4daagse is een initiatief van Stichting Rhedense Fiets4daagse in samenwerking met: Opgeven is geen optie! (KWF). Samen met VVV’s, ondernemers en vrijwilligers, zorgen zij voor vier dagen fietsplezier. Grand Café Theothorne in Dieren neemt als dagelijkse start- en finishplaats een prominente plek in bij de Rhedense Fiets4daagse. Ook fietsproducent Gazelle maakt in 2012 de Rhedense Fiets4daagse mede mogelijk en is al vanaf het begin bij het evenement betrokken.

Op de donderdag doen de 80 km rijders Duitsland aan, door te fietsen via Hoch Elten. Vanuit deze plaats heeft men de mogelijkheid om over de Rijn te kijken. Het VVV in Emmerich promoot de vierdaagse verder in Duitsland via de verschillende media.

Doe ook mee en geniet van de schitterende natuur en bezienswaardigheden in en rond de Veluwe. We zien u graag in Dieren tijdens de 16de editie van de Rhedense Fiets4daagse.

Ook dit jaar kunt u weer inschrijven via onze site. Schrijf u nu voor 1 augustus 2012 in via onze site en profiteer van de voorinschrijf korting van € 1,50 per deelnemer. Dit jaar kunt u ook via iDeal betalen.

Publicatie: Gelderlander - 24|03|2012
Publicatie: Gelderlander - 27|03|2012
Publicatie: Regiobode - 04|04|2012
 

< Terug naar overzicht

Nieuwsbrief


Brochure 2016
Download Brochure digitaal
Logo NTFU
Fiets4daagse Rheden heeft de hoogtste mogelijke NTFU beoordeeling: 2 sterren.

Sponsors

Rhedense Fiets4daagse
Rhedense Fietsvierdaagse "natuurlijk de mooiste!"

E: info@fiets4daagserheden.nl   T: 0651 – 163 419