Hartelijk welkom bij de Rhedense Fiets4daagse!

Om de variatie er in te houden kennen de routes weer enkele aanpassingen ten opzichte van vorig jaar. De basis is hetzelfde gebleven, omdat de deelnemers de RF4D waardeerden met gemiddeld een 8 en aangegeven hebben niet teveel aanpassingen te willen. Onderweg is er natuurlijk weer veel te bekijken en te beleven. Iedere dag wordt u bij vertrek, in Grand Café Theothorne, op de attracties van die dag attent gemaakt.

De meeste bezienswaardigheden zijn gratis of tegen gereduceerd tarief te bezichtigen. Zo kunnen de deelnemers aan de RF4d de tuinen van kasteel Rosendael bezoeken en stempelen we dit jaar bij een wijnboerderij.
LTO stelt ook dit jaar weer boerderijen van haar leden open. Op donderdag zijn we welkom bij de familie Van de Kragt in de Havikerwaard en op zaterdag stelt de familie Burgers in Spankeren haar boerderij open.
Ook wordt gestempeld bij enkele bijzondere stempelposten als De Carolinahoeve in Nationaal Park Veluwezoom, de Reuvershoeve in Brummen, de Vroolijke Frans (ook in Brummen, maar op een andere dag) en nieuw in Bronkhorst is Herberg de Gouden Leeuw.

Na afloop van de dagelijkse fietstochten wacht het terras van Grand Café Theothorne. Daar kunnen de fietsers even bijkomen, bijpraten en met eventueel een drankje genieten van muzikale optredens. Dit jaar komen we met het pontje de IJssel over vanuit Olburgen en finishen we bij Grand Café Theothorne. 

Hooilandentocht (woensdag 17 augustus)

De eerste dag van de Rhedense Fiets4daagse is de Hooilandentocht. De fraaie route slingert langs dorpen die liggen in de vallei van de IJssel. Het voert langs weilanden en bospartijen aan de oostzijde van de Veluwe tussen Dieren en Zutphen.  Meer informatie

Veluwetocht (donderdag 18 augustus)

Het terrein van de Veluwe is opgestuwd toen de gletsjers zo’n 150 duizend jaar geleden van Scandinavië tot hier reikten. Uit die periode stamt het glooiende landschap dat misschien wel het mooiste stuk van Nederland is. 
Een groot deel van de Veluwetocht voert over Nationaal Park Veluwezoom. Dit is een natuurgebied van 5000 hectare dat in zijn geheel eigendom is van de vereniging Natuurmonumenten. Dit park werd in 1930 het eerste nationaal park in Nederland. Meer informatie

Liemers- en Montferlandtocht (vrijdag 19 augustus)

De derde dag van de Rhedense Fiets4daagse voert naar het Oosten en draagt de naam Liemers-Montferlandtocht. De Liemers is een streek die wordt begrensd door de Rijn, de Nederrijn, De IJssel, de Oude IJssel en de Duitse grens. Het gebied telt 36 plaatsen en de belangrijkste gemeente in het gebied is Zevenaar.
Montferland is het gebied in Oost Gelderland dat grenst aan de Duitse grens. Sinds 2005 is Montferland ook een gemeente waar onder andere de plaatsen Didam, ‘s Heerenberg en Kilder deel van uitmaken. 
Meer informatie

Achterhoektocht (zaterdag 20 augustus)

De streek ten oosten van de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek. Het is een gebied met veel bossen, landgoederen, fraaie kastelen, kleine beekjes en pittoreske dorpjes. De prachtige natuur en het kleinschalige karakter van de omgeving maken de streek een ideale plek om door heen te fietsen en de omgeving vormt het toneel van de laatste fietsdag. Deze dag doen we ook het Zomerfeest aan de IJssel in Dieren-Zuid aan Meer informatie

Kindertocht Pietje Pelle (zaterdag 20 augustus)

Een fietstocht met onderweg leuke activiteiten. Ook dit jaar weer kunnen kinderen met hun ouders en grootouder samen ontspannen fietsen op de zaterdag. Meer informatie

 

Nieuwsbrief


Brochure 2016
Download Brochure digitaal
Logo NTFU
Fiets4daagse Rheden heeft de hoogtste mogelijke NTFU beoordeeling: 2 sterren.

Sponsors

Rhedense Fiets4daagse
Rhedense Fietsvierdaagse "natuurlijk de mooiste!"

E: info@fiets4daagserheden.nl   T: 0651 – 163 419