Zaterdag  20 augustus, Achterhoektocht

De Achterhoek ligt ten oosten van de IJssel. Het gebied kent veel bossen, landgoederen, fraaie kastelen, kleine beekjes en pittoreske dorpjes. De 20e Rhedense Fiets4daagse voert op zaterdag  20 augustus door prachtige natuur van de Achterhoek.

Spankeren

Landelijk gelegen tussen de grotere dorpen Dieren en Brummen ligt het dorp Spankeren met haar kleine 1.000 inwoners. Karakteristiek is de Petruskerk, een van de oudste kerken van de Veluwe. Het oudste deel van de kerk is in de elfde eeuw gebouwd. In 1985 is de Petruskerk volledig gerestaureerd. Een stukje verder staat aan de oever van de IJssel staat de Geldersche Toren. De fundamenten van de huidige toren dateren uit de dertiende eeuw. Het kasteeltje is particulier bezit, wordt bewoond en is niet toegankelijk voor publiek.

Brummen

Brummen ligt in de IJsselvallei. Aan de bedding van de rivier de IJssel ligt het nostalgische pontje naar Bronckhorst. Net als veel andere plaatsen in de omgeving, heeft Brummen veel mooie landhuizen en grote oude villa’s.

Vierakker

De Sint Willibrorduskerk in Vierakker was de mooiste kerk van Gelderland bij een verkiezing van de NCRV enkele jaren geleden. De kerk is in 1870 gebouwd. Dat het gebied al lang wordt bewoond blijkt uit de opgravingen die in 2010 werden uitgevoerd. Archeologen hebben toen in Vierakker een huisplattegrond blootgelegd uit de IJzertijd van ca. 800 jaar voor de jaartelling.

Baak

Inclusief buitengebieden heeft Baak zo’n 1.200 inwoners. Binnen de dorpsgrenzen ligt Huis Baak, een kasteel voor het eerst genoemd in 1294. In 1738 en 1739 is het herbouwd en vernieuwd. Ook werd toen op het landgoed een boerenwoning gebouwd. Het kasteel is eigendom van een internationale christelijke organisatie.

Bronkhorst

Bronkhorst telt 160 inwoners en is het kleinste stadje van Nederland. Sinds 1482 bezit het stadsrechten. De stad Bronkhorst is (sinds 2005) onderdeel van de gemeente Bronckhorst, dat 44 dorpen en kernen telt, waaronder Hengelo, Hummelo, Steenderen en Vorden. Met een oppervlakte van ruim 28.000 hectare is de gemeente Bronckhorst een van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland. Het stadje Bronkhorst is sterk gericht op toeristen. Bezienswaardigheden zijn de kapel, de waterpomp en talrijke gebouwen met trapgevels. Bezoekers kunnen naar een kaasboerderij en het Dickens-museum.

Rha

Rha is een buurtschap in de gemeente Bronckhorst met 100 inwoners en als bezienswaardigheid beltmolen De Hoop. Deze molen is in 1879 gebouwd en tot 1962 in gebruik geweest. Na een grondige restauratie is de molen in het jaar 2000 opnieuw in gebruik genomen.

Nieuwsbrief


Brochure 2016
Download Brochure digitaal
Logo NTFU
Fiets4daagse Rheden heeft de hoogtste mogelijke NTFU beoordeeling: 2 sterren.

Sponsors

Rhedense Fiets4daagse
Rhedense Fietsvierdaagse "natuurlijk de mooiste!"

E: info@fiets4daagserheden.nl   T: 0651 – 163 419